کرونا ویروس

هر چیزی که باید درباره ویروس کرونا بدانیم

دانستنی ها

با مجله اینترنتی اینجا سالم در یک مطلب تازه  آموزشی همراه باشید :

همه چیز در مورد پیدایش، گسترش و پیشگیری از ویروس کرونا

 

 

ویروس کرونا از کجا پیدا شد؟

 

در پایان ماه دسامبر مسؤولان سلامت عمومی چین به سازمان جهانی بهداشت اعلام کردند که ویروس جدید و ناشناخته‌ای باعث نوعی بیماری با علائمی شبیه به ذات‌الریه در شهر ووهان شده است. آن‌ها فورا تشخیص دادند که این ویروس از خانواده‌ی ویروس کرونا است و به سرعت در حال تکثیر و راه‌یابی به بیرون از شهر ووهان است.

ویروس کرونا بین تمام حیوانات رایج است و گاهی می‌تواند با تغییر شکل انسان‌ها را هم آلوده کند. تا کنون از ابتدای سال ۲۰۰۰ سه نوع دیگر از ویروس کرونا به انسان‌ها سرایت کرده و باعث شیوع سارس (SARS) در سال ۲۰۰۲ و مرس (MERS) در سال ۲۰۱۲ شده است.

دانشمندان فکر می‌کنند که این ویروس جدید هم از ابتدای ماه دسامبر توانایی انتقال به انسان‌ها را پیدا کرده است. به نظر می‌رسد که ویروس در ابتدا در یک بازارچه‌ی غذاهای دریایی در شهر ووهان پیدا شده و سپس از آنجا به نقاط دیگر پخش شده است. اما یکی از آزمایش‌ها روی بیماری نشان می‌دهد که اولین فردی که به بیماری کرونا مبتلا شده، هیچ ارتباطی با بازارچه نداشته است. محققان هنوز در حال پیگیری منبع اصلی بیماری هستند.

نوع حیوانی که ویروس از آن به انسان منتقل شده نیز همچنان برای محققان روشن نیست. یک تیم تحقیقاتی در چین گزارشی منتشر کردند که طی آن گفته شده بود طبق کدهای ژنتیکی این ویروس ممکن است که بیماری از مار به انسان رسیده شده باشد. البته محققان درباره‌ی صحت این نتیجه‌گیری مطمئن نیستند. آزمایش‌های دیگری که روی ژنتیک ویروس جدید انجام شد نشان داد که توالی ژنتیکی این ویروس ۹۶ درصد با ویروس کرونا در خفاش‌ها یکسان است. ویروس سارس و مرس هر دو از خفاش به انسان منتقل شده‌اند.

آیا ویروس کرونا همان سارس است؟

ویروس جدید هم از چین شروع شده، اما ویروس سارس نیست. از آنجا که این دو ویروس از یک خانواده هستند، شباهت‌هایی با یکدیگر دارند اما کرونا یک ویروس کاملا جدید است. البته نقاط مشترک این دو ویروس می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا با استفاده از تجربیاتی که از گذشته دارند برای متوقف کردن این ویروس بهتر عمل کنند.

ویروس کرونا تا چه اندازه خطرناک است؟

در حال حاضر هیچ‌کس پاسخ این سوال را نمی‌‌داند.

برای مشخص کردن این که بیماری تا چه حد «خطرناک» است، نیاز به اطلاعاتی هم درباره‌ی وخامت و شدت بیماری و هم درباره‌ی سرعت و سهولت گسترش آن داریم. متخصصان بیماری‌های اپیدمی اغلب از این ابزار برای ارزیابی بیماری‌هایی مانند انواع جدید آنفولانزا و تعیین اقدامات مورد نیاز برای آن‌ها استفاده می‌کنند.

در صورتی که بیماری خیلی شدید نباشد (درصد کمی از افراد را بکشد) اما خیلی مسری باشد، باز هم اثرات مخربی خواهد داشت. اگر ویروسی میلیون‌ها نفر را درگیر کند، حتی اگر درصد کمی از آن‌ها هم بمیرند، تعداد تلفات باز هم زیاد خواهد بود.

محققان هنوز در تلاش هستند که علائم ویروس کرونا را بشناسند که از چیزی شبیه به علائم سرماخوردگی ساده تا علائم بسیار شدید متغییر است. بر اساس اطلاعات حدود ۲۰ درصد از افراد آلوده به ویروس علائم شدید داشته‌اند.

در حال حاضر تلفات این نوع جدید از ویروس کرونا حدود ۲ الی ۳ درصد است که البته با ادامه پیدا کردن شیوع ویروس امکان تغییر این درصد وجود دارد؛ در صورتی که تلفات ویروس سارس چیزی حدود ۱۴ الی ۱۵ درصد بود. اکثر تلفات ویروس کرونا تا کنون افراد پیر بوده‌اند که مشکلات سلامتی دیگری مثل بیماری‌های قلبی، فشار خون و دیابت داشتند. طبق آمار این گروه از افراد بیش از دیگران در خطر مرگ بر اثر بیماری‌هایی مثل آنفولانزا هستند.

  رادیکال های آزاد، سالخوردگی، سرطان و بیماری های قلبی

سرعت پخش ویروس تا چه اندازه‌ است؟

در حال حاضر هنوز سرعت احتمال انتشار ویروس مشخص نیست. در چین افراد بیمار از ابتدای ماه ژانویه این بیماری را به صورت شخص به شخص به دیگران انتقال می‌داده‌اند. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده حداقل برای چهار مرحله یک زنجیره‌ی پایدار از انتقال بیماری بین افراد وجود داشته است؛ یک نفر (احتمالا از طریق حیوان) بیمار می‌شده، ویروس را به شخص دیگری انتقال می‌داده و او هم  آن را به شخص دیگری انتقال می‌داده است. موارد گزارش شده در کشورهای دیگر مثل آمریکا، آلمان، ژاپن و ویتنام هم از طریق افراد دیگر به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و نه با سفر مستقیم به چین.

شواهد اولیه نشان می‌دهد این ویروس هم همانند سایر انواع ویروس کرونا از طریق تماس نزدیک با افراد آلوده و هنگام عطسه یا سرفه فرد آلوده انتقال پیدا می‌کند.

اما مقامات چین اعلام کرده‌اند مواردی وجود داشته که افراد آلوده به ویروس حتی قبل از این که علائم بیماری را نشان دهند ویروس را به دیگران انتقال داده‌اند. علاوه بر این، نامه‌ای که به ژورنال پزشکی نیوانگلند ارسال شده است موردی در آلمان را توضیح می‌دهد به نظر می‌رسد در آن افرادی که احساس مریضی نمی‌کرده‌اند ویروس را به دیگران انتقال داده‌اند.

طبق تخمین‌های اولیه‌ی محققین سازمان جهانی بهداشت، هر فرد مریض به طور متوسط بین ۱٫۴ تا ۲٫۵ نفر دیگر را آلوده می‌کند. طبق تخمین تیم‌های تحقیقات دیگری هر فرد بیمار به طور میانگین ۲ تا ۳ نفر دیگر را آلوده می‌کند.

چطور می‌توانیم از خودمان در برابر ویروس کرونا محافظت کنیم؟

بر اساس چیزی که تا این لحظه می‌دانیم،

برای پیشگیری از ابتلا به کرونا موارد زیر را رعایت کنید:

۱- شستشوی مداوم دست ها با آب و صابون و اگر آب و صابون در دسترس نبود، استفاده از الکل یا ژل ضدعفونی کننده.
۲- تقویت سیستم ایمنی با تغذیه مناسب و خواب کافی و پرهیز از شرایط استرس زا
۳- نوشیدن مداوم مایعات
۴- تماس نداشتن دست ها با صورت به خصوص چشم و دهان و بینی
۵- استفاده از دستمال هنگام سرفه یا عطسه
۶- ضدعفونی کردن سطوح و وسائلی که مدام با آن ها تماس دارید.
۷- فاصله داشتن با افراد مشکوک به بیماری

کرونا، ویروس کرونا

چین چه اقداماتی برای جلوگیری از ویروس انجام می‌دهد؟

در ۲۲ ژانویه مقامات چین در ووهان فعالیت تمام وسایل نقلیه‌ی شهری، اتوبوس‌ها، مترو و حتی پرواز‌ها و قطارهایی که به خارج از شهر رفت و آمد داشتند را قطع کردند. آن‌ها همچنین در نظر دارند همین عملیات را برای ۱۵ شهر دیگر انجام دهند.

 

ویروس کرونا چه تاثیری روی کسب و کار در چین می‌گذارد؟

بسیاری از شرکت‌های هواپیمایی آمریکایی، انگلیسی و کانادایی بخشی یا تمام پروازهای خود از مقصد چین و به مقصد چین را لغو کرده‌اند. کمپانی‌های تکنولوژی مانند اپل حتی قبل از این که مقامات آمریکا هشدار بدهند، سفر کردن به چین را برای کارکنان خود محدود کردند. شرکت ال‌جی کره‌ی جنوبی نیز سفر به چین را به طور کل ممنوع کرده است و فیسبوک و ریزر هم از کارکنان خود که اخیرا به چین سفر کرده‌ بودند درخواست کرده تا از خانه کار کنند و به محل کار نیایند.

شرکت تایوانی فاکس‌کان که در چین کارخانه دارد و لوازم الکترونیک شرکت‌هایی مثل اپل را تهیه می‌کند اعلام کرده است ویروس تاثیری روی تولیدات آن‌ها نخواهد داشت. اما از آنجایی که چین به طور رسمی تعطیلات سال نوی جدید چینی را جهت جلوگیری از انتشار ویروس افزایش داده است، برنامه‌ی تولید محصولات احتمالا به تعویق خواهد افتاد.

اطلاعات موجود در این مقاله فقط جنبه آموزشی و افزایش آگاهی دارند و نباید به عنوان توصیه‌های پزشکی در نظر گرفته شوند. در صورتی که هر سوالی در مورد بیماری یا شرایط پزشکی خاصی دارید، حتما با پزشک مربوط یا متخصص در این مورد صحبت کنید.

 

چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به کرونا قرار دارند؟

اگر سیستم ایمنی بدن تان قوی باشد، جای نگرانی نیست. حتی در صورت ابتلا به کرونا، بدن شما می تواند از پس آن بربیاید. اما اغلب علائم کرونا، بر روی سالمندان شدید تر است. میزان مقاومت سیستم ایمنی بدن، نقش مهمی را در بهیود و درمان کرونا ایفا می کند. افرادی که بیماری های خود ایمنی دارند، باید بیشتر مراقب باشند. به طور کلی اگر هر یک از شرایط زیر را دارید، بیشتر از دیگران نیاز است از ابتلا به بیماری پیشگیری کنید:

  • سالمندان
  • بیماری های خود ایمنی مثل MS
  • آسم و بیماری های تنفسی
  • سرطان
  • مشکلات قلبی و عروقی
  • دیابت
  • فشار خون بالا
  استرس چگونه بر بالا رفتن قند خون تاثیر می گذارد

اگر هیچ کدام از موارد بالا را ندارید، به سیستم ایمنی بدن خود اعتماد کنید. سیستم ایمنی در بدن سالم، معمولا با رعایت موارد لازم و پس از طی دوره بیماری، بهبود میابد.

علائم کرونا چیست؟

علائم کرونا، بسیار شبیه به سرماخوردگی است. تب، آبریزش بینی، گلودرد، سرفه و عطسه، لرزش دست، سردرد و علائم مشکلاتی در سیستم تنفسی، نخستین علائم کرونا هستند. دوره کمون این بیماری چیزی حدود ۲ تا ۵ روز است و تقریبا ۱ هفته ادامه پیدا می کند.

اما جالب است بدانید که ممکن است مبتلا به کرونا شوید اما علائم آن در حد یک سرماخوردگی ساده باشد‌. اما به دلیل این که ناقل بیماری هستید، جهت جلوگیری از انتقال به دیگران بهتراست چند روزی در خانه بمانید.

هر چیزی که باید درباره ویروس کرونا بدانیم کرونا, کرونا ویروس, ویروس کرونا

آیا درمان کرونا امکان پذیر است؟

واقعیت این است که فعلا راه درمانی برای ویروس کرونا وجود ندارد. بهترین راه پیشگیری از ابتلا است. توصیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت، شستشوی کامل و مداوم دستها و اجتناب از برقراری ارتباط نزدیک با هر فردی که بیمار است، صرف نظر از این که علت عفونت او و تب او از ویروس کرونا تشخیص داده شده باشد یا خیر.

 

چگونه با وجود انتشار ویروس کرونا، سفر ایمنی با هواپیما داشته باشیم؟

متخصصان بهداشت، پیشنهاداتی برای سفر ایمن و بی خطر با هواپیما دارند. به نظر این کارشناسان سفر با هواپیما می تواند با وجود شیوع ویروس کرونا، بی خطر باشد. شاید لازم است اطلاعات بیشتری درباره علائم کرونا، انتقال آن و راه های پیشگیری داشته باشیم.

برخی ماسک ها برای جلوگیری از ابتلا به کرونا، کاربردی هستند. ماسک  N95 می تواند ابزاری مناسب برای مراقبت در برابر کرونا باشد و ذرات بسیار ریز را فیلتر کند. بنابراین بخشی از نگرانی هایتان رفع می شود. از سوی دیگر ضد عفونی کردن دست ها هم ضروری است. چند بار در طول سفر دست هایتان را با ژل شستشو، نظافت کنید و دست زدن به صورت را فراموش کنید. بر اساس آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا، شستن دست ها می تواند ریسک ابتلا به عفونت‌ های تنفسی را تا ۱۶ درصد کاهش دهد.

در هواپیما، غذاهای خود را از ظرف اصلی خارج نکنید و روی میز نگذارید. پیشنهاد می شود در صورتی که وسیله های خود مانند لپ تاپ و یا کتاب را بر روی میز قرار می دهید از ورق های کاغذی بر روی میز استفاده کنید تا از تماس مسقیم وسایلتان با میز جلوگیری شود. همچنین هنگام باز و بسته کردن درب دستشویی هواپیما، از دستمال یا حوله کاغذی استفاده کنید.

و در نهایت باز هم می رسیم به این نکته که هرچه سیستم ایمنی بدنتان سالم تر باشد، احتمال ابتلا به بیماری کمتر می‌شود. بنابراین خیلی مراقب خودتان باشید.

امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ،
مجله اینترنتی اینجا سالم آرزوی بهترینها را برای شما دارد.

امتیاز شما
, ,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت را پر کنید
این قسمت را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مطالب پیشنهادی
محصولات پیشنهادی